Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběh vědce prof. RNDr. Jaroslava Turánka, CSc.,DSc., farmakologa, imunologa a vakcinologa

naleznete na níže uvedeném prvním odkaze a nebo přímo ve videu odkazu druhého :

 

https://www.svedomi-naroda.cz/2021/08/17/rozhovor-s-vedcem-prof-rndr-jaroslavem-turankem-csc-dsc/

 

https://nastub.cz/w/mWS8PaKd5ax6eHdyymXZSs

 

                        -----------------------------------------------------------------------

 

Kdo je prof. RNDr. Jaroslav Turánek, DSc. ?

(převzato z nitranoviny.sk)

Má za sebou viac ako 30 rokov výskumnej, vývojovej a pedagogickej práce v oblasti vakcín, imunologie, bio- a nanotechnológie a nanotoxikológie, ktoré sú doložené mnohými prácami a patentami. Pôsobí v odborných a odborových komisiách českých univerzít (VUT, MU, UPOL, UK) a za svoju prácu získal mnoho ocenení a tiež nomináciu na cenu Česká hlava 2014 a 2018. Verejne sa zastal MUDr. Soni Pekovej, a keďže bez akýchkoľvek pochybností patrí vo svojom odbore medzi medzinárodne uznávané kapacity, požiadala som ho o rozhovor. Prof. RNDr. Jaroslav Turánek, DSc.

Prof. Jaroslav TURÁNEK: Nemám rád vědecké komsomolce, kteří nemají vědecké protiargumenty, ale ideologicky jsou kovaní
Prof. RNDr. Jaroslav Turánek, DSc.

Pán profesor, začala by som takou jednoduchou otázkou, kde bol covid v lete? A ako je možné, že ho tu máme znova?

Jsou země, kde byla covidová vlna v létě, jako je například Portugalsko a Izrael. Virus tedy nemizí, jen se objevuje na různých místech ve vlnách, jejichž predikci nikdo neumí předvídat. Ta ohniska vypuknou, pak s utlumí a znovu vzplanou s téměř stejnou intenzitou. Nejvíce se potýkají s kovidem ty nejvíce proočkované země. Data lze nalézt na „world covid cases“.  Stačí to zadat do Google. Vše je přehledně zobrazeno pro každou zemi, nebo kontinent. Srovnejte si proočkované Holandsko například s málo proočkovaným Rumunskem, kde masivní protesty vedly ke zrušení nátlaku na očkování.

Prof. Jaroslav TURÁNEK: Nemám rád vědecké komsomolce, kteří nemají vědecké protiargumenty, ale ideologicky jsou kovaní
Rumunsko
Prof. Jaroslav TURÁNEK: Nemám rád vědecké komsomolce, kteří nemají vědecké protiargumenty, ale ideologicky jsou kovaní
Holandsko

Řekl bych, že tyto grafy jasně ukazují, jaký mají vakcíny a vakcinační kampaň výsledky.

Pro zajímavost se podívejme na Indii, kde je ivermectine součástí balíčků, které dostávají lidé jako prevenci proti covid-19.

Prof. Jaroslav TURÁNEK: Nemám rád vědecké komsomolce, kteří nemají vědecké protiargumenty, ale ideologicky jsou kovaní
India

Zajímavé čtení najdete na www.thedesertreview.com/opinion/columnists/indias-ivermectin-blackout/article_e3db8f46-f942-11eb-9eea-77d5e2519364.html

Vezměte si v úvahu, že tam žije 1 398 200 000 obyvatel, což je téměř 18% světové populace. Provakcínovanost je 30% a používají tyto vakcíny: Indie používá tři vakcíny: Oxford-AstraZeneca Covishield; Covaxin – indická vakcína firmy Bharat Biotech (inaktivovaná celovirionová vakcína); a Ruský Sputnik V. (www.bbc.com/news/world-asia-india-56345591)

Prekonali ste covid Vy a vaši známi?

V mé rodině měl kovid můj syn, lékař, který se nakazil v nemocnici. Průběh lehký, dva dny mírná horečka, jeho těhotná žena je mírná bolest hlavy. Druhý syn průběh jako u silnější chřipky, teploty, nevolnost, po ivermectinu za den v pořádku. Já nic, nestál jsem pojišťovnu ani korunu. Manželka jeden den zvýšená teplota, příznaky covidu, ale PCR a antigenní test negativní. Matka 85 let nic.

MUDr. Monika WAKSMUNDSKÁ: Prečo sa za každú cenu musí tá vakcína dostať do tela každého človeka?

Ochorel niekto aj po aplikácii vakcíny, prípadne mal nejaké komplikácie?

Sestra po vakcinaci opakované zimnice a horečky. Vzdálený příbuzný 70+ řada komorbidit a leukemie – zemřel. Jeho manželka má silně vysoký body mas index a další komorbidity, ta je v nemocnici. Celá řada blízkých známých má po vakcinaci vedlejší příznaky, jeden zemřel za tři týdny po druhé dávce vakcíny. Obvykle mají silné zimnice a bolesti. V podstatě jakoby prodělali covid.   

Prečo sa stále testuje na pozitivitu koronavirusu – má to zmysel? Je pozitívne testovaný človek chorý? Mal by sa začať človek liečiť hneď po určení pozitivity?

První otázkou je, co nám tento test říká. PCR test sděluje pouze, že na sliznici je virová RNA, nikoliv, že je tam funkční virová částice. Antigenní test zase říká, že jsou na sliznici virové proteiny, což daleko více napovídá o možné infekci. Chybovost testů je vysoká. Vzhledem k preferování PCR testů, které jsou extrémně citlivé, lze zachytit virovou RNA již v extrémně nízkých koncentracích. V žádné případě neznamená pozitivita, že je člověk nakažený a nemocný. Drtivá většina pozitivně testovaných jsou lidé bez příznaků onemocnění a žádné příznaky se u nich nevyvinou. Léčit se má člověk ve chvíli, kdy se projeví příznaky nemoci a má se hlavně doléčit, nikoliv hned po odeznění příznaků se snažit všechno dohonit. Covid se projevuje většinou ve vlnách a snaha ho přechodit může být osudová, zejména  pro sportovně založené jedince. 

     Dostali ste covid? Rady MUDr. Šucha, ako sa začať liečiť

Vy ste sa verejne zastali Mudr. Pekovej, prečo? Nemáte odvtedy nejaké problémy v práci a v oblasti, kde pôsobíte? Na Slovensku ľudí, ktorí majú iný názor na očkovanie označujú niektorí slovom dezolát…

Viděl jsem rozhovor s paní MUDr. Pekovou, který byl velmi hezký, otevřený a upřímný. Vyjádřila své názory a odborně argumentovala. Okamžitě se na ni vrhli takzvaní odborníci, a to způsobem zarputilých lysenkovců. Já nemám rád tyto vědecké komsomolce, kteří sice nemají vědecké protiargumenty, ale ideologicky jsou kovaní.  Většina těchto odborníků v oblasti vakcín vůbec nepracuje. Můj rozhovor na Svědomí národa byl na youtube smazán za 14 minut po zveřejnění. V tomto rozhovoru jsem popsal mechanismus účinku vakcín proti covid-19 a možné vedlejší účinky. Tyto vedlejší postvakcinační účinky se pozorují u vakcinovaných a jsou klinicky doložitelné. Jejich četnost je daleko vyšší, než se skrývá pod dokola omílanou mantrou „Benefity převažují nad riziky“. Vyšla celá řada studií na téma risk benefit, které zpochybňují benefit těchto vakcín, zejména u mladých lidí a lidí středního věku.  

Jakékoliv názory na nebezpečnost těchto genetických vakcín jsou potlačovány a jejich nositelé jsou zesměšňováni, dehonestováni a označováni za konspirátory a antivaxery. Celá vakcinační kampaň má charakter jarmarku na jedné straně (loterie, tenisky, iPhony) a zapojení komiků do propagace očkování jako v provinční estrádě. Na druhé straně je to stupňující se nátlak, který má prvky fašismu. Je zde evidentní snaha svalit veškerou odpovědnost z neschopných politiků na neočkované, kteří odmítají být v tomto experimentu nemajícím obdoby v historii, kdy je celá populace včetně dětí nucena k vakcinaci vakcínou, založenou na neprověřené technologii a způsobující závažné postvakcinační reakce. Navíc, když se zjevně ukazuje, že je tato vakcinační kampaň neúčinná a jakákoliv léčba je odsouvána a případně znevažována. Způsob, kterým jsou lidé nuceni k „dobrovolné“ vakcinaci, naprosto znevěrohodňuje celou kampaň a je jasným znamením, že se nejedná o zdraví obyvatel, ale o kšeft nesmírného rozsahu.

Myslím, že citát Britského spisovatele Iana Watsona naprosto přesně vystihuje situaci s vynucováním vakcinace proti Covid-19.  

„Pokud vás někdo musí přesvědčovat, napomínat, tlačit, lhát, lákat na pobídky, nutit, zastrašovat, odhalovat, obviňovat, vyhrožovat, trestat a kriminalizovat… Pokud je toto všechno považováno za nezbytné k získání vašeho souhlasu – můžete si být naprosto jisti, že to, co se propaguje, není pro vaše dobro.“

Britský autor sci-fi literatury Ian Watson

Vy sa  venujete výskumu vakcín (okrem iného). Akých  vakcín a čo skúmate? Skúmate aj vakcíny proti covidu? Z akého dôvodu?

Vývoj vakcín proti respiračním onemocněním je velmi náročná záležitost a v podstatě tyto vakcíny mají omezenou účinnost, neboť respirační viry rychle mutují. Coronavirové infekce ve veterinární medicíně ukazují, jak je vývoj vakcín proti těmto virům náročný a obtížný. Situace s vakcínami pro humánní aplikaci jen potvrzuje tuto skutečnost.

Já se s dalšími kolegy z univerzit a AVČR zabývám vývojem vakcíny proti Covid-19, která je založena na rekombinantních proteinech, syntetických molekulárních adjuvans, liposomech a neinvazivním, nebo málo invazivním způsobu vakcinace (bezinjekční podání). Naším cílem je vyvinout vakcínu, která navodí imunitní odpověď na mukózních površích a zabrání průniku viru do organismu. Tyto vakcíny již ze svého principu konstrukce a podání by měly být především bezpečné. Úspěšně spolupracujeme také se slovenskými kolegy z SAV, jmenovitě s Dr. Emou Paulovičovou, na vývoji mukózních adjuvans, což je klíč k vyvinutí skutečně účinné vakcíny.  

MUDr. Miroslava BUGÁROVÁ: Geneticky modifikované potraviny ovplyvnia genóm určite viac ako mRNA vakcína 

Na čo boli pôvodne vyvinuté súčasné vakcíny, je v poriadku, že sa začali používať na masové očkovanie populácie proti covidu? Je táto vakcína bezpečná?

Stále více se ukazuje, že imunitní odezva, kterou navozují vektorové a mRNA vakcíny, má krátkodobý charakter, což je podobné situaci s veterinárními vakcínami proti coronavirům. Opakované vakcinování takzvanými posilovacími dávkami je velmi problematické u vektorových adenovirových vakcín, protože se vytvoří protilátky proti samotnému adenovirovému vektoru a tudíž vakcíny již budou neúčinné.   V současnosti dominují vakcinační kampani v Evropě a USA mRNA vakcíny, které také nenavozují dlouhodobou protektivní imunitní odpověď. Tyto vakcíny jsou formulovány v podobě polyetylenglykolem povrchově modifikovaných nanoliposomů, ve kterých jsou enkapsulovány (zapouzdřeny) polyplexy tvořené mRNA a kationickým lipidem. Tato formulace je naprosto nevhodná pro genetické vakcíny a byla vyvinuta pro jinou aplikaci, a to pro genovou terapii nádorů. Proto je povrch těchto vakcinačních nanočástic pokryt polyetylenglykolem, aby mohly dlouhodobě cirkulovat v krevním řečišti a najít fenestrace (průchody) v cévách vyživujících nádor a kumulovat se v něm. Pro takovou terapii jsou také podávání nitrožilní infuzí.

V případě mRNA vakcín je dávka vpravena injekčně do svalu, ale velikost částic a jejich povrchová modifikace umožňuje průchod mezibuněčnou matricí do lymfatických cév a následně přes mízní uzliny se dostávají přes hlavní mízovod do krve a tak do nejrůznějších orgánů a tkání, které mohou transfekovat a buňky těchto tkání pak produkují S-proteinem. 

Prof. Jaroslav TURÁNEK: Nemám rád vědecké komsomolce, kteří nemají vědecké protiargumenty, ale ideologicky jsou kovaní
Shematické znázornění mRNA vakcinační nanočástice potažené polyetylenglykolem a snímek z elektronového mikroskopu
(State-of-the-Art Design and Rapid-Mixing Production
Techniques of Lipid Nanoparticles for Nucleic Acid Delivery
Martijn J. W. Evers at al, Jayesh A. Kulkarni, Roy van der Meel, Pieter R. Cullis, Pieter Vader, and Raymond M. Schiffelers*
Small Methods 2018, 2, 1700375

Záver?

Sečteno a podtrženo, nemáme žádnou kontrolu nad lokalizací těchto nanočástic v těle a nad mírou exprese S-proteinu. Pokud bereme v úvahu, že S-protein je hlavním proteinovým antigenem zodpovědným za patologické projevy infekce virem SARS-CoV-2, pak nemáme žádnou kontrolu nad množstvím tohoto proteinu vytvořeném v těle a nad místem, kde se tvoří. Tento protein má již prokázané některé toxické vlastnosti a dozajista ještě nevíme o všech.

MUDr. Lukáš Pollert: Očkovanie proti covidu? Výhradne pre svoje zdravie, nie kvôli vstupenke do lietadla

V čom vidíte vy problém tejto vakcíny, prečo spôsobuje problémy, aj zdravotné?

Zmíním jen některé vlastnosti S-proteinu: silný inflamagen – silně prozánětlivý, vyvolání tvorby mikrotrombů a jejich stabilizace proti odstranění trombolytickými enzymy- např. plasminem, vlastnost prionu – možnost navození neurodegenerativních onemocnění, průnik do jádra buněk a inhibice opravy DNA, stimulace pericytů v cévách vyživujících srdce a poškození endoteliálních buněk s následkem zánětu srdce a osrdečníku a následným infarktem, průnik do mozku přes mozkomíšní bariéru a vyvolání zánětu v centrálním nervovém systému a mozkové mrtvice. Není prozkoumán účinek S-proteinu na chování nádorů, ale již z výše řečeného vyplývá, že vakcinační nanočástice se budou u onkologických pacientů také kumulovat v nádorech a v nádorech se bude také exprimovat S-protein. Je otázkou pro klinické lékaře ošetřující onkologické pacienty, zda pozorují zhoršení jejich zdravotního stavu po vakcinaci zejména mRNA vakcínami.   

Veškeré pozorované vedlejší účinky jsou tedy v souladu s výše popsanými vlastnostmi současných mRNA vakcín proti Covid-19. Rozsah vedlejších účinků u vakcinovaných lidí je zjevně podceňován, což je dáno nevhodnou metodikou zjišťování vedlejších účinků a zjevnou snahou data o vedlejších účincích skrýt před veřejností, protože by nebylo možné protlačovat vakcinaci obyvatel směrem k povinné vakcinaci celé populace. 

Aká je v súčasnosti situácia v Českej republike? Potláča očkovanie šírenie a ochorenie na covid 19?

V České republice je situace podobná jako v ostatních již vysoce proočkovaných zemích. Tedy horší než v době před vakcinací, jak ukazují data z výše zmíněné databáze world covid cases. Řekl bych, že i slepý vidí, jak celá vakcinační kampaň založená na genetických vakcínách nefunguje.

Bezradní politici musí ukázat svoji akceschopnost, ačkoliv nerozumí celému komplexnímu problému respiračních infekčních nemocí. Jejich rádcové, povětšinou zainteresovaní na vakcinačním byznysu, budou radit stále totéž, i když zjevně jejich rady nenesou kýžené výsledky. Klidně zhuntují ekonomiku, školství, mezilidské vztahy, kulturu, právní systém a demokracii, jen aby se jejich byznys nezastavil. Vyvrcholením je pro ně prosazení povinného očkování každý půl rok. Použijí k tomu i metody, které známe z totality komunistické a nacistické. Evidentní je snaha svalit vinu na neočkované občany za problémy, které způsobili vlastní neschopností.

Zmenila pandémia a opatrenia politikov našu spoločnosť?

Tato infekce zviditelnila několik základních problémů. Za prvé, je to špatný zdravotní stav populace, zejména seniorů, což umožňuje šíření infekce v této věkové skupině a způsobuje vážné zdravotních problémy. Za druhé, zarážející snadnost prosazení totalitních praktik a rozdělení společnosti na privilegované a druhořadé občany. Za třetí, vidíme zaprodanost a poplatnost hlavních médií a novinářů, rozbujení globální cenzury a snahy o omezení svobodné vědecké diskuse. Výsledkem je přesun konstruktivní diskuse na nezávislá média (nový disent a semizdat, oživení undergroundu). Potlačování léčby v ranných fázích infekce, což by u většiny pacientů vedlo k rychlému vyléčení a nemuseli by být převezeni do nemocnic. Viz například výsledky léčby některými preparáty a dehonestace a zesměšňování lékařů, kteří tuto léčbu prováděli. Zároveň lze připomenout protlačování „covidových expertů“ do médií, kde se k problému Covid-19 vyjadřují téměř každý den, ačkoliv v tomto oboru prakticky nikdy nic nevybádali. Za čtvrté, impotentnost EU, kdy si na počátku zabavovaly jednotlivé státy kamiony s rouškami; mnohé státy nemají pod kontrolou části svého území, kde existuje paralelní společnost a neplatí zákony státu; miliony imigrantů dovážených neziskovkami, se kterými si neví rady a snaží se je vnutit některým členským zemím pod různými pohrůžkami; neschopnost zajistit před nadcházející zimou dostatek energie – ani si nevšimli experti z EC, že mají před zimou prázdné zásobníky se zemním plynem. Tak se modlí, aby byla mírná zima, čímž zase popírají svou touhu po zastavení globálního oteplování.   

MUDr. Juraj Mesík: Kto sú naši mRNA očkovaní spoluobčania?  

Vy ste robili odbornú  štúdiu o ľudských a zvieracích koronavírusoch, kde ste ukázali slabiny celého problému. Kto vás vyzval na túto štúdiu, vieme ju popísať a povedať záver?

Ano, již na počátku roku 2020 jsem připravil odbornou studii pro Zemědělský svaz České republiky na téma coronavirových infekcí ve veterinární a humánní medicíně. Na přikladu coronavirových infekcí ve veterinární medicíně jsem poukazoval na možné problémy s covid-19 v lidské populaci. Zejména jsem poukazoval na obtížnost eliminace covid-19 pomocí vakcinace, vznik nových mutací viru zejména v zemích, kde je vyšší množství imunosuprimovaných lidí, např. AIDS a Jižní Afrika. Také jsem poukazoval na možnost vzniku ADE (antibody dependnent disease enhancement – zesílení nemoci protilátkami), což je zásadní problém u kočičího coronaviru. Poukazoval jsem na problém navození slizniční imunity vakcínami, což je jednou z hlavních příčin malé účinnosti veterinárních vakcín.  Studii jsem také zaslal politikům, ale ti asi mají dost starostí s covidem, než aby si o tom covidu něco přečetli. Na to mají své mediálně exhibující experty – všeználky.  

Existujú krajiny, kde sa už očkovanie nejakým spôsobom zastavuje, spomaľuje, kde už dávajú priestor odbornej diskusii vedcov a lekárov?

Ve Skandinávii již pozastavili očkování mladých lidí kvůli množícím se případům zánětu srdce. Týká se to vektorových vakcín a mRNA vakcíny od Moderny. Určitě to nebylo kvůli jednomu případu.

My jsem připravili skutečně odbornou konferenci na Universitě Palackého v Olomouci, kde se sešli odborníci na různé aspekty infekce Covid -19. Níže je odkaz na jednotlivé přednášky. Mainstreamová média včetně veřejnoprávních tomu nevěnovala pozornost. Moje vystoupení na nezávislém médii nadačního fondu Svědomí národa zmizelo z youtube za 14 minut, ačkoliv jsem tam uvedl jen odborné zhodnocení současných vakcín proti Covid-19. Byla snaha mě zesměšnit a znevěrohodnit moji odbornou kvalifikaci. Do přímého odborného názorového střetu se nikdo z expertů neodvážil, protože v dané oblasti pracuji více než 30 let a publikoval jsem v prestižních časopisech (první quertil a TOP 10) více než 100 prací na téma vakcín, adjuvans, nanotoxikologie, cílených léčiv, cytostatika dalších oblastí imunologie a farmakologie.

Záznam z konference je umístěn na https://www.prf.upol.cz/doporuceni-v-souvislosti-s-covid-19/.

Prečo toľko ľudí na toto ochorenie umiera?

Většinu úmrtí na covid-19 má na svědomí silný devastující zánět plic a následně vznik mikrotrombů postihujících životně důležité orgány. Je jasné, že tato infekce je nebezpečná a smrtelná pro seniory, kteří trpí dalšími nemocemi. Stejně tak je pro ně nebezpečný jakýkoliv zápal plic, vyvolaný jinými patogeny. SARS-CoV-2 je výjimečný ve své schopnosti rychlého šíření, stejně tak, jako se šíří chřipkové viry.

Některé problémy mají kořeny v minulosti a z těchto kořenů vyrůstají. V Československu, které patřilo ke špičce ve farmaceutickém průmyslu, byl po rozdělení federace zrušen po 70-tileté velmi úspěšné historii Ústav sér a očkovacích látek, a to bez adekvátní náhrady. S ním skončila i tradice ve vývoji vakcín a také tradice skvělých vakcinologů a epidemiologů jakými byli MUDr. Dimitrij Slonim, CSc., Prof. MUDr. Karel Raška, DrSc., doc. MUDr. Zdeněk Ježek, DrSc., Prof. MUDr. Vladimír Vonka, DrSc.                                                                     

Tito vědci představují pojmy ve světové imunologii a vakcinologii. Takoví odborníci dnes chybí, stejně tak, jako vlastní farmaceutický průmysl, který je schopný vyrobit moderní vakcíny pro aplikaci v humánní medicíně.

Ta se musíme spoléhat na import, aniž bychom byli schopni si tyto vakcíny otestovat a chránit vlastní obyvatelstvo. Testuje se i žrádlo pro psy, ale kdo testuje dovezené vakcíny, kterými chtějí povinně vakcinovat naši politici občany včetně dětí. Problémy z Japonska a USA varují, ale nic se neděje.

Dalším kořenem problému je dlouhodobě podceňovaný přistup ke zdravotnímu stavu  seniorů a ke zdravotnímu stavu celé populace, která trpí ve velkém procentu nadváhou, hypertenzí, diabetem a dalšími civilizačními nemocemi. Nedostatek psychiatrů, kteří by pokryli potřeby stále více pacientů také nesvědčí o skvělém psychickém stavu populace. 

Třetím problémem je i stav demokracie a jejího postižení rakovinou korupce, která rozkládá demokratickou občanskou společnost, ve které mohou politici ve vedení státu v podstatě beztrestně vyhlásit válku vlastnímu obyvatelstvu.

Těžko tedy lze vybřednout z této podivné pandemie, která zasáhla obyvatele nemocné společnosti.

Ozaj, a prečo nie ste v nejakom tíme štátnych odborníkov, poradcov vlády ?