Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svědectví

  Můj profil na fb

 

Na této stránce naleznete výpovědi lidí o tom, jak Bůh koná i v dnešních dnech. Budu tu postupně uvádět přímo jednotlivá svědectví a odkazy na předávané Boží Slovo:

  .....................................................................................................................................................................

Svědectví b. Zdenka :

   Ve svých šedesáti letech se mi přihodilo něco co mnoho lidí není schopno pochopit. I já jsem měl zpočátku problémy vstřebat co se vlastně stalo. Přitom je to tak přirozené jak jsem na to později díky Pánu přišel.
   Prostě v šedesáti letech jsem poznal Ježíše a uvěřil v jeho vzkříšení a díky tomu jsem se znovu narodil. Pro lepší pochopení této jedinečné události v mém životě se musím krátce zmínit jak probíhal můj život před a za jakých okolností se mi tato krásná změna udála.
   Jsem člověk přemýšlivý (alespoň jsem za takového pokládán) se zájmem o přírodu a historii a tyto mé vlastnosti paradoxně spolu s tím, že jsem vyrůstal v ateistickém prostředí způsobili, že jsem Boží existenci považoval za nemožnou. Dokonce jsem se mnohokrát přel a přesvědčoval  věřící které jsem znal, že věří v bludy protože z vědeckého hlediska není možné aby Bůh existoval. Proto jsem šedesát let prožil bez Boží přítomnosti až do onoho lednového dne.
 Chodil jsem venčit pejska a dost často jsem z jednoho domu slyšel hudbu která se mi líbila. Několikrát jsem se tam chtěl  dokonce sám jít podívat co to tam je, ale bylo mi to hloupé se někam vetřít. Až jednou jsem potkal před tím domem  paní kterou jsem znal od vidění (venčila taky pejska) občas jsme se potkávali a tehdy jsem jí oslovil ( nevím proč, před tím jsme se jen pozdravili a nikdy spolu nemluvili). Zeptal jsem se jí jestli neví co to v tom domě je. Ona mi odpověděla, že je tam církev a že tam chodí, jestli bych chtěl, že s ní se můžu jít v neděli  tam podívat. Aniž bych uvažoval jsem souhlasil. Později jsem si uvědomil, že se jednalo o zlomový okamžik v mém životě.
   Šel jsem si poslechnout hudbu která se mi líbila, prostě jsem vešel dovnitř jako člověk nevěřící jen zvědavý na to co se nového dozví. A během kázání se se mnou udála změna,  aniž bych si to uvědomil jsem prostě uvěřil v Ježíše a vyznal jsem jej.Tak že vešel nevěřící a a vyšel věřící. Začal jsem chodit na kázání a byl jsem pokřtěn jak vodou tak i Duchem svatým. Stále však má mysl nebyla plně upřena k Pánu.
   Je potřeba si uvědomit, že v té době vrcholila má alkoholová závislost. Dostal jsem Bibli a během několika měsíců jsem jí přečetl, Pán mi snad odpustil, ale prostě v jedné ruce Bibli a v druhé flašku. Píšu to proto (i když se za to stydím) v jaké situaci jsem se nacházel. Alkohol mě stahoval stále dolů a já hltal Svaté písmo. Došlo to tak daleko,že mě vyhodila žena z domu to nebylo, ale to nejhorší s bytem jsem ztratil kontakt i se svou pětiletou dcerou kterou nade vše miluji , spal jsem v autě které mi jediné zbylo z mé minulosti úspěšného obchodního zástupce, než zasáhl alkohol. Výčitky svědomí rostli do závratných výšin a považoval jsem se za zbytečného a škodícího svému okolí. Rozhodl jsem se spáchat sebevraždu, našel jsem si místo na žel. trati za zatáčkou, aby mě strojvedoucí nemohl vidět včas, zjistil jsem si časy vlaků a vydal jsem se tam. Později jsem pochopil jakým příšerným způsobem satan pracuje. Postavil jsem se na koleje před přijíždějící vlak a poslední co si pamatuji bylo to jak se blíží světla, houká vlak a skřípot brzd. Potom už jen jak utíkám kolem trati a křičím. Jsem přesvědčen, že mě z před toho vlaku vytáhl Ježíš. Druhý den jsem se rozhodl, že půjdu na léčení, šel jsem se o tom poradit s pastorem (zajímavé je  do té doby jsem byl přesvědčený, že o mé závislosti nic neví a přesto jsem šel rovnou za ním). Radek mi řekl, že jsem udělal moudré rozhodnutí a celou dobu léčby mě nejen duševně podporoval.
  Během léčby když se mi začal čistit mozek a tehdy jsem  teprve plně pochopil význam svého vyznání víry. Dál jsem studoval Písmo svaté , ale byl tu jeden problém z celého oddělení nebyl nikdo věřící a tak jsem neměl možnost s nikým sdílet svou víru. Ke konci léčby jsem se rozhodl pro doléčovací zařízení v Jeseníku,tedy rozhodl, bylo to poněkud jinak. Do léčebny po prvé po několika letech přijeli z doléčováku v Jeseníku na presentaci, šel jsem tam a zalíbilo se mi to v modlitbách jsem se ptal Pána jestli mé rozhodnutí je správné a Pán mi odpověděl. Zdálo se mi jak jdu po cestě a na mezi u cesty stojí Ježíš a usmívá se , z toho jsem pochopil, že jsem se rozhodl správně. To rozhodlo pojedu, zjistil jsem si, že tam pracují dva sbory mě blízké.
  Po příjezdu do Jeseníku jsem si našel sbor," Křesťanské společenství" a šel na kázání.Lépe řečeno i zde pracoval Pán, po příjezdu jsem se šel projít po Jeseníku a nevím z jakého důvodu jsem minul náměstí . Když jsem se vrátil na pokoj, něco mi říkalo ještě jsi nebyl na náměstí, no nakonec jsem se nechal ukecat a šel tam a kdo myslíte, že tam byl KS a měli právě čtení z Bible, tak jsem se hned domluvil kde a kdy mají kázání a šel jsem tam.  Kázání se mi zalíbilo a už jsem ve sboru zůstal. 
  Díky víře kterou mi pán seslal jsem překonal nejtěžší období v mém životě. Když vidím kolem sebe lidi kteří jsou zde se stejnými problémy jako já, jak díky Ježíši se můj život den ode dne lepší a jejich zůstává na stejném místě. Díky víře kterou jsem byl obdarován a Ježíšovou obětí v sobě nacházím tolik síly a snažím se učit od Pána jeho nezměrné moudrosti. To vše mě posouvá stále dál, přestal jsem se zaobírat sebou samým a cítím potřebu dary které jsem dostal od Pána dávat dál, vždyť je tolik potřebných. Zase zde zasáhl Pán, přijela do Jeseníku misionářka z Keni a seznámila nás s programem misie. Mne to nadchlo a v současné době dělám s pomocí Pána potřebné kroky k tomu abych mohl sloužit Pánu na této misii. 
  To co jsem tady sepsal neberte jako chlubení, není čím se chlubit, že jsem sedl na lep satanovi který mě nalákal na krásný život s alkoholem a potom mě srazil úplně na zem? Ne sepsal jsem to proto abych ukázal jak Pán nás nenechává padnout a je schopen nás zvednout a udělat ten zázrak který udělal se mnou. Z trosky  za rok udělal člověka který má před sebou krásný život s Pánem a plány jak pomáhat s pomocí Boží druhým kteří to nutně potřebují. 
                                                                                 Amen

 

 

                                                                        -

Úžasné svědectví bratra Ian Mc Cormick (video):

https://www.youtube.com/watch?v=8snlxQAjngM

Celý příběh Ian Mc Cormick je zapsán v češtině zde:

http://www.aglimpseofeternity.org/content/pages/documents/1196029793.pdf

Osobní stránky Ian Mc Cormick:

http://www.aglimpseofeternity.org/

                                                                           -

Svědectví o obrácení bratra Honzy Boštíka:

https://www.youtube.com/watch?v=KLdgVealGUg

                                                                           -

 

Zde vybírám pěkné svědectví bratra Roberta ze stránek katolik.cz:

http://www.katolik.cz/SVEDEC1.ASP

                                                                          -

Svědectví o obrácení k biblickému Bohu - on-line knížky:

http://www.knihy.own.cz/

 

......................................................................................................................................................................


PŘEDÁVANÉ BOŽÍ SLOVO - KÁZÁNÍ :

 

Bratr Petr :


http://www.rofc.cz/?page_id=781


Vybírám z názvů jednotlivých poselství :


16.11.2014 – Petr Pakosta – Jsi správcem svého srdce
19.10.2014 – Petr Pakosta – Znamení posledních časů 2

12.10.2014 – Petr Pakosta – Znamení posledních časů

31.8.2014 – Petr Pakosta – Ježíš je cesta, pravda a život

Novější kázání od bratra Petra zde :

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1b1po7Njm7kjV2EkP-9Tx1Rr2RRiDIVPk

Vybírám Petrovo povídání o posledních časech :

https://www.dropbox.com/s/wa3zawejd1mc4nl/10.%209.%2010.47.mp3?dl=0

https://www.dropbox.com/s/cdzgehd466cd3v4/17.%209.%2010.46.mp3?dl=0

 

Bratr Alexandr :

http://www.barkoci.com/soy_cesky.php

 

Bratr David :

http://davidwilkersoninczech.blogspot.cz/

 

Bratr Andrew :

https://www.awmi.net/

 

Ke stažení - AC Havířov :

 

http://www.achavirov.cz/?page_id=93